De praktijk is momenteel beperkt open voor nieuwe inschrijvingen meer info..

soa

Soa testen

In Nederland is veel aandacht voor soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen).
In 2007 werd bij de mensen die zich op soa's lieten testen en heteroseksuele contacten hadden bij 11% een soa gevonden. Bij de mannen die zich op soa's lieten testen en homoseksuele contacten hadden was dit 21%.

Zelftest chlamydia, gonorroe, trichomonas
Het is mogelijk om u middels een zelftest te laten onderzoeken op de seksueel overdraagbare aandoeningen chlamydia, gonorroe en trichomonas. Ook als u hier geen klachten van heeft. Een zelftest-set hiervoor kunt u bij de doktersassistent halen. De afname instructie voor mannen en vrouwen staat op de bijgeleverde handleiding.
De dag waarop u de test afneemt dient u op dezelfde dag in te leveren.

Afspraak maken
Indien u klachten heeft, zoals branderigheid bij het plassen of veranderde afscheiding, maakt u een afspraak met de huisarts. Het is ook mogelijk om op andere seksueel overdraagbare ziekten zoals syfilis (lues), hepatitis B, C of hiv te testen. Dit gaat via bloedonderzoek. U krijgt dan een laboratoriumformulier voor bloedafname mee.

Uitslag
Binnen een week na afleveren van de test ontvangen wij de uitslag. We proberen u elektronisch of telefonisch van de uitslag op de hoogte te stellen. Indien u niets van ons heeft vernomen wordt u verzocht te bellen met de assistent voor de uitslag.

Meer informatie
Meer informatie over soa's is te vinden op de websites Soa Aids Nederland, Man tot Man of Thuisarts.nl

Back to top